Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Omgeving / Activiteiten Morvan Rustique

 

Voor iedereen wat te doen in dit mooie stukje Frankrijk !

 

Morvan Rustique ligt in het regionaal natuurpark “du Morvan” in hartje Bourgogne.

 

De Morvan is een groot natuurpark dat zich kenmerkt door een heuvelachtig landschap. Er zijn talrijke bronnen en beekjes, eiken-, beuken-, en douglasbossen met heggetjes. In de weides zie je hier voornamelijk charolaiskoeien en fantastische vergezichten zijn overal even mooi.

Ook zijn er genoeg activiteiten voor als je op pad wilt om iets te ondernemen.

 

Puur natuur tijdens je vakantie

 

Je gaat hier nog even terug in de tijd en het is allemaal nog heel puur.

De ongerepte natuur is overweldigend met talrijke wandel -, ruiterpaden en mountainbikeroutes. Ook voor vogelspotters en rustzoekers is de Morvan een waar paradijs. De top van de “Haut Folin”, met 900 meter de hoogste berg in de Bourgogne, bereik je binnen 8 km van Morvan Rustique. Je kunt hier eindeloos wandelen of onderweg de “Gorge de la Canche” doorkruisen.

 

Bibracte op de Mont Beuvray

 

Binnen 5 km van Morvan Rustique bevindt zich Bibracte op de Mont Beuvray (800 m.). Frankrijks grootste archeologisch centrum. U kunt hier (gratis) getuige zijn van de opgravingen van de keltische stad “Bibracte”. Deze stad die hier 2000 jaar geleden gevestigd was had destijds ca. 10.000 inwoners. Ook kan je genieten van het schitterende uitzicht vanaf de top van de Mont Beuvray of een bezoek brengen aan het museum.

 

De Romeinse stad Autun

 

De fraaie stad Autun met zijn vele Romeinse overblijfselen ligt 20 km bij ons vandaan. Deze prachtige oude stad is het vroegere Augustodunum met zijn rijke geschiedenis. Hier kan je winkelen, gezellig een terrasje pakken, de imposante kathedraal of het romeinse amfitheater bezichtigen of heerlijk uit eten gaan in een van de talrijke restaurantjes.

 

Wijnroute naar Beaune en Hospices de Beaune

 

Ook staat u binnen 45 km tussen de wijngaarden van de beroemde wijnen. U kunt hier de touristische route “Rue des Grands Crus” volgen, wijn proeven in de vele caves.
Of iets verderop een bezoek brengen aan de mooie wijnstad Beaune met het wereldberoemde “Hospices de Beaune” uit 1443. Dit is een van frankrijks bekendste bouwwerken, dat gesticht is door Nicolas Rolin ter verzorging van de armen en zieken in de middeleeuwen.

 

Watersport

 

Als u een liefhebber bent van watersport, een hengeltje wilt uitgooien of gewoon lekker wilt zwemmen, dan kunt u zich prima vermaken op de grote stuwmeren Lac de Panneciere en Lac des Settons. Die liggen op een afstand  van 30 km. De imposante dam van het Lac de Panneciere waar u met de auto kunt oversteken is een bezoekje zeker waard. Lac des Settons is meer het recreatiemeer van de Morvan waar u een waterfiets kunt huren, een strandje bezoeken of een rondvaart kunt maken.

Paardrijden in Frankrijk de Morvan Bibracte, archeologisch centrum Morvan