Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

De paarden op Morvan Rustique

Onze paardjes van het ras Irish Cob

 

Tinkers ofwel Irish Cobs zijn zigeunerpaarden, gefokt om de roulottes te kunnen trekken en om op te kunnen rijden.

 

In 2006 is onze merrie Inver met ons mee naar Frankrijk gekomen. Bij ons heeft heeft zij drie prachtige veulens gehad die allemaal nog bij ons wonen. Bijou, Caesar en Figo samen een mooie familie waar wij en onze gasten enorm van genieten.

 

Paard natuurlijk

 

Op ons mooie domein van 4,8 hectare houden wij onze Irish Cobs zo natuurlijk mogelijk, dit robuuste ras staat graag buiten.

Bij ons lopen ze zomer en winter op ruime weides met bossages,  ze kunnen drinken uit ons eigen bronwater. Ook kunnen ze gebruik maken van een inloop-stal waar ze in de praktijk weinig behoefte aan hebben. Vooral in de zomer schuilen ze graag tegen de zon en de insecten maar in de winter staan ze het liefste buiten. Bij ons kunnen ze ook ” paard ” zijn zoals het hoort.

 

Wij laten onze paardjes natuurlijk bekappen waardoor ze mooie harde gezonde hoeven hebben. Hierdoor zijn hoefijzers overbodig. De hoef behoudt zijn oorspronkelijke vorm en een gezond mechanisme. De ondergrond is hier onregelmatig en geregeld met keien waardoor een natuurlijke slijtage ontstaat.

 

Paardvriendelijk staat bij ons voorop, het is een samenwerking met wederzijds respect. Wij rijden hobbymatig op basis van naturel horsemanship en altijd bitloos met een boomloos zadel van Barefoot. De ruiterpaden in de Morvan zijn oneindig met zijn 600 km aan ruiterroutes.

 

Wat wij zien zijn door onze paarden op deze manier te houden is dat we ontspannen, gezonde en tevreden paarden hebben die altijd op conditie zijn.

 

Onze ezels Junon en Judith ( adoptie ezels van stichting Aide aux Ânes ) zijn vrij toegankelijk voor de kindjes om te borstelen en te knuffelen.

 

 

Paardrijden ( buitenritten of manegebak ) is bij ons niet mogelijk hiervoor verwijzen wij u door naar een leuke en paardvriendelijke manege in de buurt.

 

Manege « Le Croux »
71990 Saint-Léger-sous-Beuvray

Téléphone : 0033/ 03 85 82 56 07

Mobile : 0033/6 43 29 35 46

GPS : 46.929743, 4.130274

 

 

 

 

 

 

Paardrijden in de Morvan, hier een beekje door op onze lieve tinkers vanaf Morvan RustiqueDe paarden van Morvan Rustique - Paardrijden in FrankrijkPaardrijden in Frankrijk de Morvan