Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Morvan actief

Morvan Rustique ligt in het regionaal natuurpark “du Morvan” in hartje Bourgogne. Deze prachtige streek leent zich bij uitstek voor actieve bezigheden.

 

Paardrijden

 

Geen mooier gebied voor een avontuurlijke of rustige buitenrit dan in de ongerepte natuur van de Morvan. Ook voor een spring of dressuurles kunt u bij ons terecht. Van beginner tot gevorderd ruiter is bij ons op de goede plek. Er zijn tal van mogelijkheden om te genieten van onze trouwe vrienden.

 

Quad huren

 

Zin in een avontuurlijk ritje met de quad? U kan deze huren aan €25,00 euro (2uur).

Dit kan door een WhatsApp je te sturen naar +32 479 21 93 83. Uiteraard vragen wij u steeds voorzichtig te rijden en een helm (bij ons te verkrijgen) op te zetten, alsook stevig schoeisel aan te doen. U kan naar een mooi plekje rijden om te gaan picknicken of een avontuurlijke tocht maken in het bos. Wel vragen wij U de Quad steeds in het zicht te hebben. Gaan shoppen met de quad of hem ergens achterlaten buiten Uw zich is dus niet de bedoeling.

 

Vissen op één van de prachtige meren

 

Veel vissers hebben ons al gevonden. De Morvan herbergt fantastisch viswater in zowel de meren als de rivieren. Op korte rijafstand ligt de rivier de Arroux, geschikt voor het vissen op barbeel en forel. En de meren “Lac de Bousson” en “Lac Panneciere” staan bekend om de grote karpers, maar zitten ook vol met witvis, snoek en snoekbaars. Bovendien kunt u verrast worden door een andere fanatieke visser: de visarend.

 

Kanoën op de Arroux

 

Met het gezin kanoën? De rivier de Arroux stroomt door een prachtig landschap. U kunt vanaf Etang sur Arroux per kano 11 kilometer met de stroom mee peddelen tot aan Saint Nizier sur Arroux. U ziet onderweg ongetwijfeld prachtige vogels, vissen en kuddes Charolaiskoeien.
U eindigt bij een leuk strandje aan de rivier waar u weer per auto wordt opgehaald.

 

Mountainbiken

 

Saint Prix en Morvan is één van de mountainbike-centra in de Morvan. Vanaf de kerk in het dorp zijn 8 zeer uitdagende routes uitgezet en gemarkeerd. Fietsers zijn zeer verrast door dit prachtige stuk natuur waar je geweldig kunt klimmen en dalen door geweldige bospaadjes.
Wij hebben kaarten te leen waar de routes op zijn ingetekend.

 

Wielrennen

 

De wegen zijn hier uitstekend geasfalteerd en u kunt dan ook prachtige tochten maken op de racefiets.
U kunt ook een poging doen om het record te breken van het “rondje Haut Folin” (11 km klimmen en 11 km dalen). Dit record staat  sinds 25 augustus 2015 op naam van Paul Jorna in 44,23 minuten.

 

Watersport

 

Deze streek staat bekend om haar bronnen, beekjes en meren. Hét recreatiemeer van de Morvan is het ” Lac des Settons“. Dit meer ligt op 35 km van Morvan Rustique. Het is een groot en schoon meer. Hier kunt u lekker zwemmen, een rondvaart maken of een kano of waterfiets huren. Ook langs het “Lac Panneciere” zijn enkele strandjes aangelegd. In Autun is een groot zwembad met binnen en buitenbad dat het hele jaar geopend is en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de historische stad Autun. Tijdens de zomer genieten onze gasten ook vaak in het buitenbad van Etang sur Arroux of aan het strandje langs de rivier in St.Nizier sur Arroux.

 

Wandelen

 

Houdt u van wandelen ? Dan kunt u hier uw hart ophalen ! Parc Naturel Regional du Morvan” was niet voor niets de eerste buitenlandse bestemming van SNP. De wandelmogelijkheden zijn ongekend. Alles is opengesteld en u kunt direct vanaf Morvan Rustique de mooiste tochten maken.Wij hebben enkele wandelingen ingetekend op kaart, maar u kunt er ook zelf op uit trekken. Stafkaarten kunt u van ons lenen. Op wandelafstend ligt ook Frankrijks grootste archelogische site “Bibracte”, wat alleen al 1000 hectare oplevert. Een andere wandeltip is de educatieve wandeling langs de bronnen van de “Yonne” op 6 km van Morvan Rustique.

Wilt u uitgebreidere informatie over één van deze activiteiten, neem dan gerust contact met ons op. Wij kennen de streek goed en zijn altijd bereid u te helpen bij de voorbereiding van uw vakantie bij ons op Morvan Rustique.

Vissen in de Morvan Mooie foto tijdens een wandeling. Er zijn voldoende activiteiten rondom Morvan RustiqueKanoën in de Morvan Mountainbiken in de Morvan Wielrennen in de Morvan