Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Morvan actief

Morvan Rustique ligt in het regionaal natuurpark “du Morvan” in hartje Bourgogne. Deze prachtige streek leent zich bij uitstek voor actieve bezigheden.

 

Vissen

De Morvan herbergt fantastisch viswater in zowel de meren als de rivieren. Op korte rijafstand ligt de rivier de Arroux, geschikt voor het vissen op barbeel en forel. En de meren “Lac de Bousson” en “Lac Panneciere” staan bekend om de grote karpers, maar zitten ook vol met witvis, snoek en snoekbaars. Bovendien zunt u verrast worden door een andere fanatieke visser: de visarend.

Kanoën

De rivier de Arroux meandert door een prachtig landschap. U kunt vanaf Etang sur Arroux per kano 11 kilometer met de stroom mee peddelen tot aan Saint Nizier sur Arroux. U ziet onderweg ongetwijfeld prachtige vogels, vissen en kuddes Charolaiskoeien.
U eindigt bij een leuk strandje aan de rivier waar u weer per auto wordt opgehaald.

Mountainbiken

Saint Prix en Morvan is één van de mountainbikecentra in de Morvan. Vanaf de kerk in het dorp zijn 8 zeer uitdagende routes uitgezet en gemarkeerd.
Wij hebben kaarten te leen waar de routes op zijn ingetekend.

Wielrennen

De wegen in de Morvan zijn uitstekend geasfalteerd en u kunt dan ook prachtige tochten maken op de racefiets.
U kunt ook een poging doen om het record te breken van het “rondje Haut Folin” (11 km klimmen en 11 km dalen), dat sinds 25 augustus 2015 op naam staat van Paul Jorna in 44,23 minuten

Watersport

De Morvan staat bekend om haar bronnen, beekjes en meren. Hét recreatiemeer van de Morvan is het ” Lac des Settons”, centraal gelegen in de Morvan op 35 km van Morvan Rustique. Het is een groot en schoon meer, waar u naar hartelust kunt zwemmen, een kano huren, een rondvaart maken of een waterfiets kunt huren. Ook langs het “Lac Panneciere” zijn enkele strandjes aangelegd. In Autun is een groot zwembad met binnen en buitenbad dat het hele jaar geopend is en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de historische stad Autun.

Wandelen

Parc Naturel Regional du Morvan” was niet voor niets de eerste buitenlandse bestemming van SNP. De wandelmogelijkheden zijn ongekend. Alles is opengesteld en u kunt direct vanaf Morvan Rustique de mooiste tochten maken.Wij hebben enkele wandelingen ingetekend op kaart, maar u kunt er ook zelf op uit trekken. Stafkaarten kunt u van ons lenen. Op wandelafstend ligt ook Frankrijks grootste archelogische site “Bibracte”, wat alleen al 1000 hectare oplevert. Een andere wandeltip is de educatieve wandeling langs de bronnen van de “Yonne” op 6 km van Morvan Rustique.

Wilt u uitgebreidere informatie over één van deze activiteiten, neem dan gerust contact met ons op. Wij kennen de streek goed en zijn altijd bereid u te helpen bij de voorbereiding van uw vakantie bij ons op Morvan Rustique.

Vissen in de Morvan Paardrijden in de Morvan Kanoën in de Morvan Mountainbiken in de Morvan Wielrennen in de Morvan