Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Paardvriendelijk paardrijden

Paardrijden in de Morvan alléén voor gasten van Morvan Rustique

Wij mogen genieten van onze zeven prachtige Irish cobs ofwel tinkers (Inver, Bijou, Caesar, Novak, Erres, Danthe en Figo) en een shetlandpony Puck.

Paardvriendelijk paardrijden op vakantie dat kan bij Morvan Rustique !

Onze paarden worden bij ons zo natuurlijk mogelijk gehouden. Ze lopen zomer en winter buiten op de wei waar ze gebruik kunnen maken van een inloopstal, ze worden natuurlijk bekapt, bitloos gereden en wij gebruiken boomloze zadels van Barefoot voor onze paarden voor optimaal comfort voor paard en ruiter.
Wij werken met onze paarden op basis van naturel horsemanship waar wederzijds respect bovenaan staat.

Drie keer per week is het exclusief voor gasten van Morvan Rustique mogelijk om onder begeleiding van Nancy de Morvan tijdens een buitenrit op onze tinkers te ervaren.Wilt u meer rijden dan kan dat in overleg.

De ruiterpaden zijn eindeloos en de natuur is ongerept en prachtig met zijn vele mooie vergezichten.
Vereiste is dat je voldoende ervaring hebt en een cap is verplicht (zelf meenemen of hier aanwezig). Buitenritten zijn vanaf 12 jaar en onze paarden zijn geschikt voor ruiters tot 90 kilo.

  • Prijs voor een buitenrit van 1 1/2 uur 30 euro.
  • Prijs voor een buitenrit van 2 uur 40 euro

Mocht u er zeker van willen zijn dat u een buitenrit kunt maken, dan is het raadzaam dit van tevoren te melden dan plannen wij u in.

Voor de kindjes organiseren wij twee keer per week gratis ponyrijden op onze tinkers en daarna een rondje met Arjen op de tractor. Onze shetlander Puck en ezels Junon en Judith zijn vrij toegankelijk om te knuffelen en te poetsen; dat vinden ze zalig!

Onze paardenactiviteiten zijn officieël geregistreerd bij de chambre du commerce.

Paardrijden in Frankrijk

Voor meer informatie over onze paarden en paardrijden in je vakantie, bekijk onze website: www.paardrijdenfrankrijk.nl

Facebook

Naast de Morvan Rustique facebook pagina beheren wij ook een pagina gericht op de paarden en paardrijden in de morvan. U kunt deze pagina liken, zo blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en leuke acties omtrent onze paarden.  ( Paardrijden Frankrijk Morvan Rustique )

De paarden van Morvan Rustique - Paardrijden in Frankrijk