Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Paardvriendelijk paardrijden

Paardrijden in de Morvan

 

Wij mogen genieten van onze zeven prachtige en lieve Irish cobs ofwel tinkers (Inver, Bijou, Caesar, Novak, Erres, Dante en Figo) en een shetlandpony Puck.

 

Paardvriendelijk paardrijden op vakantie dat kan bij Morvan Rustique !

 

Paardnatuurlijk

Onze paarden worden bij ons zo natuurlijk mogelijk gehouden. Ze lopen in de groep op ruime weides met bossages en bronnen. Ook kunnen ze gebruik maken van een inloopstal waar ze in de praktijk weinig behoefte aan hebben.

 

Bitloos rijden

 

Wij hebben ervoor gekozen om bitloos met onze paarden te rijden. De inwerking van een bit in de paardenmond is niet altijd even vriendelijk en wij geven de voorkeur om een sidepull hoofdstel te gebruiken. Op deze manier ervaar je meer connectie, wederzijds vertrouwen en respect met en voor je paard.

Boomloze zadels

Wij rijden met boomloze Barefoot zadels voor onze paarden voor optimaal comfort voor paard en ruiter. Een Barefoot zadel is een zeer hoog kwaliteits boomloos zadel, ontworpen door een top Duitse fysiotherapeute. Het anatomisch model volgt de rug en schouders van het paard waardoor het een perfecte pasvorm geeft. Niet alleen fijn voor het paard maar ook zeker voor de ruiter. Een heerlijke ontspannen zit en contact met je paard.

 

Natural horsemanship

 

Wij werken met onze paardjes op basis van natural horsemanship.

Deze manier van werken d.m.v. wederzijds begrip en vertrouwen zorgt voor een band tussen mens en paard. Wat dat oplevert zie je terug in onze paarden zij zijn ontspannen, happy en betrouwbaar voor onze ruiters.

 

Buitenritten

 

Het is mogelijk om max. vier keer per week een buitenrit te maken. Je zult verrast zijn door het ontspannen gevoel dat je overvalt op de rug van één van onze betrouwbare en lieve tinkers. De natuur is overweldigend en de ruiterpaden eindeloos. Je kunt hier uren rijden zonder iemand tegen te komen.

Je rijdt door bossen , beekjes, slapende dorpjes en langs weilanden met prachtige vergezichten.

 

Basiservaring verplicht

Vereiste is dat je voldoende ervaring hebt en de stap, draf en galop mee kunt komen. Een een cap is verplicht (zelf meenemen of hier aanwezig).

 

Buitenritten zijn vanaf 12 jaar en onze paarden zijn geschikt voor ruiters tot 90 kilo.

 

  • Prijs voor een buitenrit van 1 1/2 uur 30 euro.
  • Prijs voor een buitenrit van 2 uur 40 euro

 

Buitenrit reserveren

Mocht u er zeker van willen zijn dat u een buitenrit kunt maken, dan is het raadzaam dit van tevoren te melden dan plannen wij u in.

 

Ponyrijden voor de kids

 

Voor de kindjes organiseren wij twee keer per week gratis ponyrijden op onze tinkers. Eerst gaan we gezamenlijke lekker borstelen en daarna rijden. De grotere kinderen mogen helpen met de kleintjes.

Daarna mogen alle kindjes met Arjen een rondje op de tractor over het terrein.

Onze shetlander Puck en ezels Junon en Judith zijn vrij toegankelijk om te knuffelen en te poetsen; dat vinden ze zalig!

 

Onze paardenactiviteiten zijn officieël geregistreerd bij de chambre du commerce.

 

Paardrijden in Frankrijk

Voor meer informatie over onze paarden en paardrijden in je vakantie, bekijk ook onze website: www.paardrijdenfrankrijk.nl

 

Naast de Morvan Rustique facebook pagina beheren wij ook een pagina gericht op de paarden en paardrijden in de morvan.

 

U kunt deze pagina liken, zo blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en leuke acties omtrent onze paarden.

Facebook :  Paardrijden Frankrijk Morvan Rustique

De paarden van Morvan Rustique - Paardrijden in Frankrijk