Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Voor de kids

Ons concept is met name gericht op Nederlandstalige gezinnen met jonge kindjes (0 tot 8 jaar) en hier zijn de accommodaties, het veilige en overzichtelijke terrein en de speeltoestellen op afgestemd.
De vakantiehuizen zijn alle uitgerust met faciliteiten als traphekje, kinderbedje, kinderstoel, babybadje, magnetron, oven, TV met Nederlandse zenders.
De lodgetenten hebben allen 2 slaapcompartimenten en we kunnen hier kosteloos een campingbedje en kinderstoel bijplaatsen. Daarbij zijn de grote houten terrassen veilig afgetimmerd met een balustrade.

Tijdens de maanden juli en augustus hebben we een groot opzetzwembad met omheining waar de kids veel plezier beleven. In de omgeving zijn er nog diverse mogelijkheden om het water op te zoeken zoals beekjes, rivieren, meren en zwembaden.
Ons veilige terrein is ruim en overzichtelijk en er zijn speeltoestellen, trampoline, speelhuisje met glijbaan, een speelveld en een gemeenschappelijke ruimte waar ze kunnen tekenen of bordspelen doen.

Groot onderdeel van Morvan Rustique zijn de vele dieren.
We hebben een kinderboerderij met kleine boerderijdieren als kippen, ganzen, dwerggeitjes, konijnen, verschillende soorten eenden en hangbuikzwijntjes. Deze dieren zijn aandacht gewend en je mag ze zelf groente fruit en/of brood voeren, tijdens voedertijd mogen de kindjes mee in de beestjesweide om te helpen met eten geven.
Onze drie lieve poezen “Gijs”, “Catootje” en “Caline” struinen rond over het grote terrein en je ziet ze overal opduiken.

Voor de kindjes organiseren twee keer per week gratis ponyrijden op onze tinkers en daarna een rondje met Arjen op de tractor. Onze shetlander Puck en ezels Junon en Judith zijn vrij toegankelijk om te knuffelen en te poetsen; dat vinden ze zalig!

In de omgeving zijn de volgende leuke uitjes voor de kindjes:

Divertiparc

Een mooi opgezet park met allemaal doe-attracties als klimtoestellen, tokkelbaan, doolhoven, springkussens, skelters, enz. maar ook allerlei soorten runderen.
www.divertiparc.com

Kastelen

Kastelen spreken altijd zeer tot de verbeelding van jong en oud. Er zijn er vele in de omgeving te bezoeken, de meest bezochte zijn: Rochepot, Sully en Couches.

Le Pal

Een prachtig wildpark en pretpark in één! Op het terrein van 29 hectares vindt je een wildpark met meer dan 500 dieren, diverse diersoorten, zoals zeeleeuwen, papegaaien en roofvogels, zijn te bewonderen tijdens shows. Daarnaast is er een pretpark met kleurrijke en spannende attracties. Het park heeft bijvoorbeeld drie achtbanen, twee wildwaterbanen en een spannende 3D-film.
www.lepal.com

Parc Touristique des Combes

Een leuk kleinschalig pretpark met leuke achtbanen ook voor iets kleinere kinderen en 2 rodelbanen, stoomtrein, rodelbaan, waterattracties en oude auto’s.
www.parcdescombes.com

Indoorpretpark Safariland

Indoorpretpark, vooral leuk voor een dag met wat minder goed weer, allerlei attracties als trampolines, opblaasattracties, labyrint en glijbanen.
www.safariland.fr

Boomklim-park

Een waar klimfestijn met een spannend parcours voor de kinderen door de bomen van de Bourgogne.
www.acrogivry.com

Archeologisch centrum Bibracte

Vlakbij Morvan Rustique ligt Frankrijks grootste archeologisch centrum waar u in de voetsporen kunt treden van de Galliërs (Vercingetorix) en de Romeinen (Julius Caesar). Archeologisch park – Europees archeologisch centrum – Bibracte in Bourgogne nodigt u uit om het museum van de Keltische beschaving te ontdekken.
http://www.bibracte.fr/nl

De grotten van Aze

Een internationale beroemde prehistorische vindplaats en prehistorische plek. De druipsteengrotten van Azé zijn attractief ingericht en verlicht om vooral de jeugdige toerist te laten zien hoe spannend en interessant paleontologie is. De grotten dienden als schuilplaats voor holenleeuw en beren, prehistorische mensen, Haeduers en Gallo-Romeinen.
www.plazilla.com

Kanovaren

met de stroom mee op de rivier de Arroux vanaf Etang sur Arroux vanaf de camping “des 2 rives”

Waterfietsen

op het Lac des Setton

Château de Savigny-les-Beaune

vlakbij Beaune gelegen kasteel / plaatsje en een goede combi met de stad Beaune. Het is een heel leuk kasteel om te bezoek met als extra veel oude auto’s, sportauto’s, motoren, tractoren, brandweerauto’s en straaljagers.
www.chateau-savigny.com

Vakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen Vakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen Vakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen Vakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen Vakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen Vakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen Vakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen Vakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen