Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Voor de kids

Een fijne vakantie met jonge kinderen !

 

Kindvriendelijk staat bij Morvan Rustique bovenaan. Ons concept is met name gericht op Nederlandstalige gezinnen met jonge kindjes (0 tot 10 jaar). Wij hebben hier onze accommodaties zo goed mogelijk op afgestemd. Niks ontbreekt voor een fijn verblijf tijdens je vakantie.

Het veilige terrein is ruim en overzichtelijk en er zijn speeltoestellen. Er is een speelveld met trampoline, speelhuisje met glijbaan, er zijn schommels, klimtoestellen en er zijn stokpaardjes en tractortjes. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen ze tekenen of een bordspel doen. Ook vermaken ze zich heel snel met vriendjes en vriendinnetjes maar de grootste favoriet is de kinderboerderij.

 

Voor de jonge kindjes zijn de volgende faciliteiten aanwezig

 

De vakantiehuizen zijn allemaal uitgerust met faciliteiten zoals een traphekje een kinderbedje, kinderstoel, babybadje, potje en verschoon-kussen.

Onze lodgetenten hebben allemaal twee aparte slaapruimtes en we kunnen hier kosteloos een campingbedje en kinderstoel bijplaatsen. Daarbij zijn de grote houten terrassen veilig afgetimmerd met een balustrade. Er is een magnetron in het sanitairgebouw

 

Opzetzwembad en zwemmogelijkheden

 

Tijdens de maanden juli en augustus hebben we een groot opzetzwembad met omheining en afgesloten poortje waar de kids veel plezier beleven. In de omgeving zijn er nog diverse mogelijkheden om het water op te zoeken zoals beekjes, rivieren, meren en zwembaden.

 

Onze dieren op Morvan Rustique

 

Groot onderdeel van Morvan Rustique zijn de vele dieren.
We hebben een kinderboerderij met kleine boerderijdieren als kippen, ganzen, geitjes, konijnen, flesseneenden en Kune Kune varkens en het Chinese hangbuikzwijntje. Deze dieren zijn aandacht gewend en je mag ze zelf groente fruit en/of brood voeren, tijdens voedertijd mogen de kindjes mee in de beestjesweide om te helpen met eten geven.
Onze drie lieve poezen “Catootje” en “Caline” struinen rond over het grote terrein en je ziet ze overal opduiken.

 

Paardjes , pony en ezels

Voor onze hobby hebben wij vier lieve tinkerpaarden die op ons terrein lopen. Ook hebben we de lieve en brave adoptie ezels Junon en Judith, deze zijn vrij toegankelijk om te knuffelen en te poetsen; dat vinden ze zalig!

 

In de omgeving zijn de volgende leuke uitjes voor de kindjes:

 

Divertiparc

 

Een mooi opgezet park met allemaal doe-attracties als klimtoestellen, tokkelbaan, doolhoven, springkussens, skelters, enz. maar ook allerlei soorten runderen.
www.divertiparc.com

Kastelen

 

Kastelen spreken altijd zeer tot de verbeelding van jong en oud. Er zijn er vele in de omgeving te bezoeken, de meest bezochte zijn: Sully, Couches en Brandon.

Le Pal

 

Een prachtig wildpark en pretpark in één! Op het terrein van 29 hectares vindt je een wildpark met meer dan 500 dieren. Diverse diersoorten, zoals zeeleeuwen, papegaaien en roofvogels, zijn te bewonderen tijdens shows. Daarnaast is er een pretpark met kleurrijke en spannende attracties. Het park heeft bijvoorbeeld drie achtbanen, twee wildwaterbanen en een spannende 3D-film.
www.lepal.com

Parc Touristique des Combes

 

Een leuk kleinschalig pretpark met leuke achtbanen ook voor iets kleinere kinderen en 2 rodelbanen, stoomtrein, rodelbaan, waterattracties en oude auto’s.
www.parcdescombes.com

Indoorpretpark Safariland

 

Indoorpretpark, vooral leuk voor een dag met wat minder goed weer, allerlei attracties als trampolines, opblaasattracties, labyrint en glijbanen.
www.safariland.fr

Boomklim-park

 

Een waar klimfestijn met een spannend parcours voor de kinderen door de bomen van de Bourgogne.
www.acrogivry.com

Archeologisch centrum Bibracte

 

Vlakbij Morvan Rustique ligt Frankrijks grootste archeologisch centrum waar u in de voetsporen kunt treden van de Galliërs (Vercingetorix) en de Romeinen (Julius Caesar). Archeologisch park – Europees archeologisch centrum – Bibracte in Bourgogne nodigt u uit om het museum van de Keltische beschaving te ontdekken.
http://www.bibracte.fr/nl

Kanovaren

 

Kanovaren met de stroom mee over de rivier de Arroux vanaf Etang sur Arroux vanaf de camping “des 2 rives”

Waterfietsen en zwemmen

Prachtig recreatiemeer Lac des Settons met mooie strandjes, mogelijkheid om rondvaart te maken of een waterfiets / kano te huren.

Château de Savigny-les-Beaune

 

vlakbij Beaune gelegen kasteel / plaatsje en een goede combi met de stad Beaune. Het is een heel leuk kasteel om te bezoek met als extra veel oude auto’s, sportauto’s, motoren, tractoren, brandweerauto’s en straaljagers.
www.chateau-savigny.com

Lasagne, een duimpje omhoog voor de kookkunsten van Nancy

trampolinezaklopenVakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen Vakantie in de Morvan met entertainment voor de kinderen

 

zwembad