Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Covid-19 – Reizen naar Frankrijk

2 mei 2021

Reisadvies en regels voor afreizen naar Frankrijk 

1. Vaccinatiebewijs of negatieve test

Alle reizigers uit Schengenlanden vanaf 11 jaar moeten bij binnenkomst in Frankrijk één van deze bewijzen (in het digitale Europese coronapaspoort of op papier) kunnen tonen:

Negatieve PCR-test of antigeentest (max. 24 uur oud).

of

Bewijs van volledige vaccinatie (AstraZenica, Pfizer of Moderna: laatste prik min. 7 dagen oud, Jansen vaccinatie minstens 28 dagen oud).

of

Positieve PCR-test (bewijs van immuniteit) van minstens 15 dagen en maximaal 6 maanden oud + bewijs van 1 vaccinatie

2. Ereverklaring symptoomvrij

Daarnaast moeten alle reizigers vanaf 11 jaar ook een getekende ereverklaring bij zich hebben, waarop ze aangeven dat ze géén Covid-symptomen hebben en de afgelopen 14 dagen niet in contact geweest zijn met Covid-patiënten. Zie hier het formulier (‘engagement sur l’honneur’: online invulbaar formulier in het Frans) of hier (printbaar/in het Engels).

Bovenstaande regels zijn na te lezen in dit document van de Franse overheid(en hier in het Engels).

—–

 

Belgisch reisadvies voor Frankrijk

De Belgische overheid heeft Frankrijk als groene zone bestempeld (net als de andere landen van de EU). Een quarantaine bij terugkeer in België is daardoor niet nodig na een vakantie in Frankrijk.  De Belgen dienen wel te voldoen aan de inreisregels naar Frankrijk (vaccinatiebewijs of PCR/Antigeentest minder dan 72 oud). Het complete reisadvies voor Belgische reizigers staat hier

 


Indien u besluit om geen vaccinatie te nemen en dit heeft consequenties voor uw verblijf bij Morvan Rustique, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid, dit is geen geldige reden om uw reservering te kunnen annuleren, in dat geval gelden de normale annuleringsvoorwaarden.