Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

de Morvan

Laat u verrassen door dit unieke stukje Frankrijk !

 

Morvan Rustique ligt in het regionaal natuurpark “du Morvan” in hartje Bourgogne.

 

De Morvan is een groot natuurpark dat zich kenmerkt door een heuvelachtig landschap met zijn vele bronnen en beekjes. Gevarieerde bossen met vele loofbomen zoals eiken, beuken en wilde kersen ook zie je douglas bomen voor houtwinning. De Morvan is ook bekend om zijn authentieke en beschermde heggetjes en weides met charolaiskoeien en niet te vergeten zijn fantastische vergezichten.

 

Ongerepte natuur van de Morvan

De ongerepte natuur is overweldigend met talrijke wandel -, ruiterpaden en mountainbikeroutes. Ook voor vogelspotters en rustzoekers is de Morvan een waar paradijs. De top van de “Haut Folin”, met 900 meter de hoogste berg in de Bourgogne, bereikt u binnen 8 km van Morvan Rustique en hier kunt u eindeloos wandelen of onderweg de “Gorge de la Canche” doorkruisen. Een aantal leuke uitjes in de Morvan op een rij? Je leest het in onze blog Leuke uitjes in en rondom de Morvan!

 

Bibracte op de Mont Beuvray ( 800m )

Binnen 5 km van Morvan Rustique bevindt zich Bibracte op de Mont Beuvray (800 m.), Frankrijks grootste archeologisch centrum. U kunt hier (gratis) getuige zijn van de opgravingen van de keltische stad “Bibracte” met destijds ca. 10.000 inwoners die hier 2000 jaar geleden gevestigd was, genieten van het schitterende uitzicht vanaf de top van de Mont Beuvray of een bezoek brengen aan het museum.

 

Romeinse stad Autun

De fraaie stad Autun met zijn vele Romeinse overblijfselen ligt 20 km bij ons vandaan. In deze prachtige oude stad het vroegere Augustodunum met zijn rijke geschiedenis kunt u winkelen, gezellig een terrasje pakken, de imposante kathedraal of het romeinse amfitheater bezichtigen of heerlijk uit eten gaan in een van de talrijke restaurantjes. Lees meer over Autun in onze blog Autun, keizerlijke stad in het centrum van de Bourgogne.

 

Rue des Grands Crus in Beaune

Ook staat u binnen 45 km tussen de wijngaarden van de beroemde wijnen. U kunt hier de touristische route “Rue des Grands Crus” volgen, wijn proeven in de vele caves.
Of iets verderop een bezoek brengen aan de mooie wijnstad Beaune met het wereldberoemde “Hospices de Beaune” uit 1443. Dit is een van frankrijks bekendste bouwwerken, dat gesticht is door Nicolas Rolin ter verzorging van de armen en zieken. De laatste patiënt vertrok hier in 1971. Het hospitium is nu volledig opengesteld voor publiek en herbergt tevens een unieke verzameling kunstwerken, zoals het veelluik ‘Het laatste oordeel’ van Rogier van der Weyden.

 

Watersport

Als u een liefhebber bent van watersport, een hengeltje wilt uitgooien of gewoon lekker wilt zwemmen, dan kunt u zich prima vermaken op de grote stuwmeren Lac de Panneciere en Lac des Settons die op een afstand liggen van 30 km. De imposante dam van het Lac de Panneciere waar u met de auto kunt oversteken is een bezoekje zeker waard. Lac des Settons is meer het recreatiemeer van de Morvan waar u een waterfiets kunt huren, een strandje bezoeken of een rondvaart kunt maken.

 

Al met al is er voor iedereen wat wils in de Morvan, werkelijk een prachtig stukje Frankrijk.

Zwemmen in de Morvan bij Lac des SettonsVissen in de Morvan, er zijn diverse meren rondom Morvan Rustique met de mogelijkheid om te vissen

De schoonheid van de Morvan ervaren op de rug van één van onze betrouwbare tinkers. www.paardrijdenfrankrijk.nl

Bibracte, archeologisch centrum Morvan Fauna en flora in de Morvan Paardrijden in Frankrijk de MorvanOmgeving van de Morvan - Frankrijk