Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Stuwmeren van de Morvan

6 januari 2020

“Parc Naturel Regional du Morvan” staat bekend om zijn vele bronnen en beekjes die een aantal prachtige (stuw)meren voorzien van kraakhelder water. Van mooie recreatie meren tot idyllisch verscholen meertjes.Heerlijk om lekker te zwemmen, een dagje vissen of varen en tot rust te komen in de pure natuur van de Morvan. Vanaf Morvan Rustique kan je verschillende meren bezoeken.

Lac de la Goulette (10 km vanaf Morvan Rustique)

Op de Haut Folin ligt het hoogste meertje “La Goulette” van de Bourgogne verscholen tussen de bossen. Een oase van rust en een heerlijke plek voor een picknick of om even lekker te poedelen. een meertje vooral bekend bij de lokalen en erg rustig. In het voorjaar bloeit hier de wilde bosorchidee en kan je volop genieten andere flora en fauna. je komt hier de ijsvogel tegen, forel, zonnebaars en tal van libellen vogels.

Lac des Settons (35 km vanaf Morvan Rustique)

Hét recreatiemeer in het centrum van de Morvan ligt in de loop van de rivier de Cure. Lac des Settons met een oppervlakte van 367 hectare is een paradijs voor waterrecreatie. Je vindt er tal van strandjes met genoeg schaduw, waterfiets-, bootjes-, en kanoverhuur. Je kan hier ook een rondvaart maken met een rondvaartboot. Het Lac des Settons is in 1858 door Napoleon III in gebruik genomen en is daarmee één van de oudste stuwmeren van Frankrijk. Er zijn lekkere restaurants direct aan het meer. Je kunt de auto vlakbij parkeren en ook een wandeling maken rondom het meer van 3 en half uur.

Lac de Pannecière (35 km vanaf Morvan Rustique)

Met 520 hectare het grootste meer van de Morvan en vooral bekend om zijn visstand. Het meer dat tot de schoonste van Frankrijk wordt gerekend heeft een paar aangelegde strandjes. Lac Panneciere zal vooral de vissers, fietsers en wandelaars aanspreken. De fietsroutes om het meer variërend van 40-60 km en daarbij komt u uiteraard over de prachtige enorme stuwdam, die zeer imposant is. Het meer is eigendom van Parijs en door de stuw wordt de waterstand van de Seine gereguleerd. Lac de Pannecière voedt de rivier de Yonne en die komt samen met de kleineren Seine om via Parijs naar de Atlantische Oceaan te stromen.

Lac de Chaumecon (60 km vanaf Morvan Rustique)

Een prachtig meer van 135 hectare, dat je bezoekt om mooie wandelingen te maken. Er is bijvoorbeeld een route van 16 km uitgezet om het meer met prachtige vergezichten en voor serene rust, want het is hier nooit druk. Lac Chaumecon wordt door de rivier de Chalaux voorzien van water.

Lac de Saint Agnan (65 km vanaf Morvan Rustique)

Het meer met een oppervlakte van 140 hectare dat wordt gevoed door de rivier de Cousin ligt bij het gelijknamige dorpje. Lac Saint Agnan is vooral populair bij sportvissers, maar biedt ook een aantal mooie strandjes.