Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Wandelen in de Morvan

27 december 2019

Voor wie als wandelaar de Morvan nog niet ontdekt heeft laat je dan verrassen door dit unieke stukje Frankrijk ook wel klein Canada genoemd.

Niet onterecht met zijn status van een Parc Naturel Regional. Gezien de prachtige uitgestrekte bossen met loofbomen en dennen afwisselend in een glooiend heuvellandschap. Weides met Charolaiskoeien en oeroude heggetjes. Beekjes, oude verlaten dorpjes en niet onbelangrijk 1500 kilometer aan wandelroutes door al dit moois doen zijn status eer aan.

 

Wij zijn verliefd geworden op de Morvan door het pure van de natuur nog ongerept maar toch toegankelijk. Geliefd bij de natuurliefhebber, wandelaar, ruiter, ATB liefhebber, vogelaar en rustzoeker.

Laat je meevoeren op de boerenpaden, kronkelige weggetjes, langs stroompjes en ervaar de stilte. Waar kan je nog wandelen zonder vrijwel niemand tegen te komen. De geringe hoogte maakt dat iedere wandelaar uit de voeten kan.

 

Voor een uitdagende wandeling kan je vlakbij Saint Prix de Gorges de la Canche doorkruisen, een bijzonder stukje natuur dat middels Natura 2000 beschermd wordt. Of je verkend de bijzondere rotsen rond Uchon met het fenomenale uitzicht.

 

Vanuit Morvan Rustique loopt u direct het bos in en kunt u één van onze uitgezette wandelroutes volgen of een stafkaart van ons meenemen. Tegenwoordig is de gps ook niet meer weg te denken dus thuis komen doet u altijd.

 

Seizoenen in de Morvan….allemaal even mooi !

Onze voorkeur gaat uit naar de meimaand met al zijn bloemenpracht. Rose, wit, blauw zover je kunt kijken wilde boshyacinten, wilde orchideën, akelei, koekoeksbloemen etc.

De herfstkleuren mag je ook niet missen geel, oranje, rood een kleurenpallet die je elke dag ziet veranderen en de frisse boslucht laat je energie weer stromen.

 

Morvan Rustique is goed aan te rijden vanuit Nederland met zijn 700 km vanaf Utrecht wat het uitermate geschikt maakt voor een week op Morvan Rustique. Wat lekkerder dan thuiskomen na een flinke wandeling in een gezellig huis. Haardje aan…. een goed boek en glaasje wijn…….u bent van harte welkom !