Saint Prix en Morvan - Mont Beuvray - Bourgogne

Morvan Rustique is gelegen in het zuiden van "Parc Naturel Regional du Morvan"

Watersport in de Morvan

6 februari 2020

De Morvan staat bekend om haar bronnen, beekjes en meren.

 

Hét recreatiemeer van de Morvan is het ” Lac des Settons”, centraal gelegen in de Morvan op 35 km van Morvan Rustique. Het is een groot en schoon meer. Hier kan je met het hele gezin lekker toeven… Zwemmen, een kano of waterfiets huren en je kunt een rondvaart maken. Er zijn vele strandjes waar je ook lekker in de schaduw kunt zitten en restaurantjes op loopafstand.

 

Ook langs het “Lac Panneciere” zijn enkele strandjes aangelegd maar is vooral bekend om zijn stuwdam en als vismeer. Lac Panneciere is een prachtige meer en het grootste van de Morvan en behoort tot één van de vier schoonste meren van Frankrijk. Vanuit dit meer wordt de waterpeil geregeld in de rivieren de Yonne en de Seine om te voorkomen dat de kades in Parijs overlopen.

 

Lac de la Goulette, een idyllisch bergmeertje wat alleen bekend is bij de lokalen. Prachtige verscholen in de bossen van de Haut Folin op 15 min. rijden van Morvan Rustique.

 

In Autun is een groot zwembad met binnen en buitenbad dat het hele jaar geopend is en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de historische stad Autun.

 

In Etang sur Arroux is een buitenzwembad waar gasten van ons graag naartoe gaan.

 

Voor een leuke rivier kunt u terecht in St.Nizier waar de kinderen zich prima vermaken.

 

Kano en kajak op de Arroux:

Een mooie tocht van 11 km stroom afwaarts door een fascinerend gebied. Aan het eind wordt je weer opgehaald door de eigenaar. Geschikt voor volwassenen en kinderen.

 

Beekje op loopafstand van Morvan Rustique, hier bouwen de kindjes graag dammetjes en kunnen lekker spelen in een rustig riviertje.

 

Ons opzet-zwembad in juli en augustus zorgt voor veel plezier voor jong en oud om even te verkoelen.

 

De visliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Morvan

De Morvan herbergt fantastisch viswater in zowel de meren als de rivieren. Op korte rijafstand ligt de rivier de Arroux, geschikt voor het vissen op barbeel en forel. En de meren “Lac de Bousson” en “Lac Panneciere” staan bekend om de grote karpers, maar zitten ook vol met witvis, snoek en snoekbaars. Bovendien zunt u verrast worden door een andere fanatieke visser: de visarend.